postheadericon Reisverzekering

Ga je binnenkort op vakantie naar Zuid Afrika of heb je plannen om een grote wereldreis te maken? Dan is een goede reisverzekering inclusief werelddekking natuurlijk onmisbaar. Een reisverzekering die is afgestemd op je wensen, helpt jou om zonder zorgen op reis te gaan naar het buitenland. Natuurlijk is het wel belangrijk dat een reisverzekering past bij de reis die je maakt. Daarom geven we je in dit artikel een aantal handige tips.
Waarom is een reisverzekering belangrijk?
Veel mensen vinden het afsluiten van een reisverzekering niet nodig. Ze menen dat een verzekeraar toch niet tot uitkeren overgaat als er sprake is van schade of bijvoorbeeld diefstal van bagage. Toch is het wel degelijk belangrijk om een reisverzekering af te sluiten, zeker als je een trip boekt naar de andere kant van de wereld. In een ander werelddeel zijn de zaken vaak niet zo goed geregeld als in Nederland. Juist daarom is een goede reisverzekering onmisbaar.

Waar let je op bij je keuze voor een reisverzekering?
Een reisverzekering dient natuurlijk zoveel mogelijk op jouw reissituatie afgestemd te zijn. Als je buiten Europa reist is het belangrijk om te kiezen voor een reisverzekering inclusief werelddekking. Verder dien je niet alleen je bagage te verzekeren, maar is het ook relevant na te gaan wat je nog meer gaat doen op vakantie. Extreme sporten of outdoor activiteiten vallen veelal niet onder de standaarddekking van een reisverzekering.

Verzeker je altijd tegen medische kosten in het buitenland. Geneeskundige kosten in het buitenland worden namelijk vergoed tegen de Nederlandse kostprijs. Bovendien biedt een zorgverzekering vaak onvoldoende dekking tegen kosten die je maakt. Alleen spoedeisende hulp wordt veelal vergoed.

Wat nu als je je reis moet afbreken?
Er kunnen zich altijd situaties voordoen dat je je vakantie in het buitenland onverwacht moet afbreken. Dit kan het geval zijn als een familielid plotseling komt te overlijden. In deze situaties is het verstandig om een annuleringsdekking bij je reisverzekering aan te vinken. Kosten die je maakt om je vakantie te moeten annuleren, worden gedekt door de annuleringsverzekering. Ook de niet genoten vakantiedagen krijg je vergoed.

Reisverzekering kiezen
Wil je zorgeloos op vakantie naar bijvoorbeeld het prachtige Zuid-Afrika? Zorg dan dat je een reisverzekering afsluit met de juiste dekking. Zelf heb ik een reisverzekering bij ABN AMRO. Ik ben daar zeer tevreden over omdat ze me meerdere keren goed geholpen hebben nadat ik een schade geclaimd had. Verder kun je ook even bij Independer kijken welke verzekering voor jou het beste is.