postheadericon De beste betaalde en gratis VPN-services voor Zuid-Afrika en waarom een VPN handig kan zijn

Een VPN installeren op je computer heeft enorme voordelen. Steeds meer mensen die op reis gaan maken er gebruik van, omdat je er zoveel mee kunt. Het is voor reizigers niet alleen veiliger, maar ook veel handiger. Die veiligheid is echt belangrijk. Iedereen heeft tegenwoordig zoveel bestanden op zijn devices staan en doet zoveel handelingen via het internet, dat het belangrijk is dat dat beschermd wordt. Je wachtwoorden sla je zonder pardon op, maar als dit in het buitenland in de verkeerde handen komt, heb je een probleem. Zeker voor Zuid-Afrika is het hebben van een VPN aan te raden. Het is namelijk buiten Europa waardoor beveiliging minder gegarandeerd is en de overheid kan er soms een bepaalde censuur opleggen. Voor dit alles is een VPN-verbinding erg raadzaam.

Waarom kan een VPN handig zijn

Problemen waar reizigers geregeld tegenaan lopen zijn dat overheden bepaalde websites blokkeren, dat je geen Nederlandse televisie in het buitenland kunt kijken en dat internethackers erg actief zijn. Zo kan het onveilig zijn om je bankzaken in het buitenland te regelen, terwijl dat soms echt wel een keer nodig zal zijn. Het is in het buitenland niet altijd duidelijk welke wifinetwerken veilig zijn en wanneer je op moet passen. Een VPN neemt eigenlijk al deze problemen weg.

Ten eerste is het de oplossing om veilig gebruik te maken van het internet. Een VPN creëert een veilig netwerk binnen het netwerk dat jij gebruikt om te internetten. Hierdoor kunnen internethackers en andere criminelen niet bij jouw bestanden. Als je zonder VPN op een onbekend en onbeveiligd netwerk surft, hoeven zij niet veel moeite te doen om in jouw device te kunnen zonder dat jij het weet. Dat wordt met een VPN ondervangen. Je bankzaken zijn ineens veilig in het buitenland. Daarnaast zorgt een VPN ervoor dat je anoniem actief bent op het internet. Dit is fijn omdat niemand weet waar je mee bezig bent door dit aan jouw IP-adres te koppelen. Bovendien is het fijn omdat internet ook niet weet waar jij je bevindt. Dat betekent dat je televisie kunt kijken alsof je in Nederland bent. Ook series die alleen in Nederland beschikbaar zijn, kun je ineens in het buitenland bekijken. Tot slot kun je ook op websites die door overheden geblokkeerd worden. Als je je VPN inschakelt, is je locatie niet te traceren en kun je dus, door jouw internetverkeer om te leiden via Nederland, gewoon op alle websites surfen.

VPN-verbinding in Zuid-Afrika

Je kunt bij het nemen van een abonnement kiezen tussen betaalde of gratis versies. Beide hebben hun voor- en nadelen natuurlijk. Wij hebben de beste gratis en betaalde versie voor je uitgezocht. Zo kun je zelf kiezen welke het beste bij je past. Ten eerste is Proton VPN de beste optie als je voor een gratis VPN-verbinding wil gaan. De voordelen van deze VPN zijn dat het redelijk veel servers heeft over de hele wereld. Daardoor zou er altijd wel eentje dichtbij moeten zijn die je van snel internet kan voorzien. Bovendien zetten ze extra servers in om te zorgen dat je ook Netflix kunt kijken met deze VPN. Dat kan niet altijd omdat Netflix als enige erg veel moeite doet om de truc met de VPN-verbindingen te blokkeren. Met Proton VPN is het in de meeste gevallen alsnog mogelijk om series te kijken alsof je in een ander land zit. Een nadeel van Proton VPN is dat het soms een trage verbinding heeft. Een probleem dat ondervangen wordt als je gebruik maakt van de beste versie onder de betaalde VPN-verbindingen: de Express VPN.

Express VPN heeft zelfs servers in Zuid-Afrika zitten. Met honderd keer zoveel servers in drie keer zoveel landen, zorgt Express VPN dus wel voor een snelle verbinding. Het werkt voor eigenlijk alle besturingssystemen en is gebruiksvriendelijk. Om te checken welke server je het beste kunt gebruiken heeft Express VPN een test ingebouwd. Binnen een minuut weet je welke server je de snelste verbinding mee hebt. Met de Kill Switch wordt voorkomen dat er data gelekt wordt naar anderen. De veiligheid wordt dus gegarandeerd. Andere voordelen zijn dat het mogelijk is om Amerikaanse Netflix te kijken, dat je het 30 dagen gratis mag proberen en dat het gemakkelijk te installeren is.