postheadericon Gebieden in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een groot land, daarom is het onmogelijk om heel Zuid-Afrika makkelijk te bereizen als Nederlandse toerist. We hebben hieronder een selectie gemaakt van de gebieden die we zeker de moeite waard vinden om te bezoeken tijdens een reis naar Zuid-Afrika.

Wijnland van de Kaap: hier vindt u onder andere Stellenbosch, Franschhoek en Paarl in het hart van het Zuid-Afrikaanse wijnland. Geniet van het proeven van wijn en koop zelf Zuid-Afrikaanse wijnen om mee naar huis te nemen als cadeau of voor eigen gebruik.

De Tuinroute & Klein Karoo: in deze regio vindt u prachtig natuurschoon langs een schilderachtige kust. Dit gebied wordt ook wel het Zuid-Afrikaanse Hof van Eden genoemd.

Krugerpark & omgeving: behalve het Kruger Nationaal Park, één van de beroemdste safariparken ter wereld, vindt u hier ook diverse andere (privé) wildparken.

Het Kaapse Schiereiland: u kunt heerlijk ontspannen op het Kaapse Schiereiland met bezoeken aan de mooie stranden en prachtige bergen.

De Panorama Route: voor ook veel natuurschoon, kunt u terecht bij de Panorama Route. Hier vindt u onder andere Blyde River Canyon, God’s Window, de Mac Mac watervallen, de passage van Long Tom en de Berlin watervallen.

De Drakensberg: Gelegen in KwaZulu Natal, bestaan deze bergen uit enorme bergformaties, kristalheldere bronnen en prachtige watervallen.

Namaqualand: een bezoek aan Namaqualand is vooral de moeite waard in de lente. In dit jaargetijde wordt het ruige Namaqualand omgetoverd in een landschap met zeeën van wilde bloemen.

De Slagvelden: in KwaZulu Natal hebben de Engelsen, Boeren en Zulu’s vele slagen met elkaar geleverd. Bezoek de locaties die ons aan deze tijd herinneren.