postheadericon Evenementen in Zuid-Afrika

Het kan handig zijn om uw vakantie zo in te plannen zodat uw vakantie in Zuid-Afrika samenvalt met een speciaal evenement in dit fijne land. Evenementen zijn natuurlijk slechts tijdelijk en kunnen uw reis een meerwaarde geven. Hieronder een selectie van speciale evenementen in Zuid-Afrika.

Kaapse Klopse (2 januari, Kaapstad): de Minstrelen van de Kaap vieren het nieuwe jaar in stijl met velgekleurde outfits en paraplu’s.

Madeliefjes van Namaqualand (lente, Namaqualand): miljoenen wilde madeliefjes vertonen zich na de eerste regens in de lente in Namaqualand.

Kameradenmarathon (Durban/Pietermaritzburg): ultramarathon van 90 km om gevallen Zuid-Afrikaanse soldaten sinds de eerste wereldoorlog te eren.

Grahamstown Nationaal Kunstfestival (juli, Grahamstown): in juli komt de studentenstad Grahamstown flink tot leven tijdens het lokale kunstfestival.

Pick ’n Pay Argus Fietstour (Kaapse Schiereiland): Deze fietswedstrijd op en rond het Kaapse Schiereiland trekt deelnemers uit de hele wereld aan.

Sardine Run (Zuidkust van KwaZulu Natal): duizenden sardines komen elk jaar naar de kust van KwaZulu Natal. De sardines worden nauw gevolgd door vele haaien en dolfijnen.

Joburg Paasfestival (Pasen, Johannesburg): geniet van markten, winkeltjes en live muziek.

Soweto Derby: voetballiefhebbers kijken het hele jaar uit naar de Soweto Derby, het treffen van de Kaiser Chiefs en de Orlando Pirates.

Klein Karoo Nasionale Kunstefees (Oudtshoorn): een festival ter manifestatie van de cultuur der Afrikaners.

Knysna Oyster Festival (maart, Tuinroute): zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om oesters! Eén van de vele voedselfestivals van Zuid-Afrika.