postheadericon Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Zuid-Afrika telt talloze wonderschone bezienswaardigheden waar vele boeken over vol geschreven zouden kunnen worden. Hieronder hebben we ons beperkt tot een top 10 van de Zuid-Afrikaanse bezienswaardigheden.

Kaapstad en het Kaapse Schiereiland
Bij een bezoek aan Zuid-Afrika, hoort een bezoek aan Kaapstad. In de stad Kaapstad en het omliggende Kaapse Schiereiland kunt u genieten van de prachtige omgeving en natuur of u kunt uzelf storten in het bruisende nachtleven van Kaapstad.

Het Zuid-Afrikaanse wijngebied
Houdt u van een goed glas wijn? Dan is een bezoek aan het Zuid-Afrikaanse wijngebied zeker een deel van uw ideale vakantie in Zuid-Afrika. Reis door de groene valleien en historische steden in dit gebied om te genieten van heerlijk voedsel en wijn.

De Tuinroute
De beroemde Zuid-Afrikaanse tuinroute doorkruist een gebied met veel natuurschoon en eigen karakter. Daarom is deze route ook zeer populair als bezienswaardigheid bij wandelaars en avonturiers.

Johannesburg
Naast Kaapstad is Johannesburg ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Geniet bijvoorbeeld van winkelen, entertainment, vrijheidsstrijdtours en/of dineren in de vele goede restaurants.

Kruger Nationaal Park
De meeste mensen hebben weleens van het beroemde Kruger Nationaal Park gehoord als belangrijke bezienswaardigheid van Zuid-Afrika. Het park omvat bijna 2 miljoen hectares grond, bestaande uit 16 ecosystemen. Bekijk de Grote Vijf in een jeep of ga op een wandelsafari.

Durban
Ontspannen genieten van de zon? Dan is Durban met haar vele gouden stranden een ideale bestemming. Ook surfen is in Durban is heel populair en makkelijk te doen.

Robbeneiland
Nelson Mandela zat ooit gevangen op het Robbeneiland. Maar tegenwoordig heeft Zuid-Afrika het Robbeneiland veranderd in een bezienswaardigheid om de overwinning van de vrijheidsstrijd te demonstreren. Een bezoek aan de bezienswaardigheid Robbeneiland is zeker de moeite waard als u sympathiseert met de strijd van Nelson Mandela en de zijnen.

Soweto
Wilt u graag een bezoek brengen aan een echte Zuid-Afrikaanse township? Dat kan in Soweto, het grootste en bekendste township van Zuid-Afrika. Bezoek plaatsen belangrijk voor de vrijheidsstrijd of bezoek lokale Afrikaanse restaurants en winkels.

Blyde River Canyon Natuurreservaat
Naast het Kruger Nationaal Park, is het Blyde River Canyon Natuurreservaat een belangrijke aanrader om te genieten van het natuurschoon van Zuid-Afrika. In dit natuurreservaat is het bekende God’s Window te vinden.

De Wilde Kust
Meer natuurschoon is ook te vinden bij de Zuid-Afrikaanse Wilde Kust. Geniet van rustige stranden, bekijk dolfijnen, wandel langs de kust of bezoek de lokale accommodaties.